Ovivo eigenbouw koud WFI aanmaak installatie

Ovivo eigenbouw koud WFI aanmaak installatie voor een project in Nederland bestaande uit een omgekeerde osmose (RO) unit, electrodemineralisatie (EDI) unit en ultrafiltratie (UF) unit voor het maken van koud WFI volgens de aangepaste monografie 0169 van de Europese Farmacopee. Voor het desinfecteren met heetwater is de unit voorzien van een elektrische doorstroomverwarmer.
Volgens de aangepaste monografie is het per 1 april 2017 naast het bekende destillatie proces ook toegestaan om Water for Injection (WFI) te produceren met een membraan proces.

Ovivo eigenbouw koud WFI distributie systeem met ozon desinfectie
De microbiologische kwaliteit van het koud WFI in de distributie loop en de koud WFI buffertank wordt op peil gehouden door daarin continue een geringe hoeveelheid ozon te doseren. Het water wordt na de purified water tank ozon vrij gemaakt door een intense bestraling met ultraviolet (UV) licht. In de retour van de circulatieleiding is een warmtewisselaar opgenomen. Met deze warmtewisselaar wordt het WFI gekoeld om zo eventuele kiemgroei te beheersen. Voor het distribueren van het Koud WFI naar de verbruikers zijn speciale frequentie geregelde drukverhoging- en circulatiepompen in de sanitaire uitvoering (Ra < 0,6 μm) voorzien.

De WFI aanmaak installatie is een van de eerste in Nederland die WFI produceert met een membraanproces volgens deze aangepaste monografie.

Categories
keep in touch

cms pagina neem contact met ons op