langs de afdeling - service engineers Langs de afdeling – Service Engineers Langs de Afdeling Daan def

Langs de afdeling – Service Engineers

“Je kan wel stellen dat mijn werk echt mijn passie is, het is bijna mijn hobby” – Daan van Schie

Als Service Engineer staan wij in dienst van de klant. Onze klanten hebben de mogelijkheid om een onderhoudscontract bij Ovivo te tekenen. Aan de hand van de waterbehandelingsinstallatie en de wensen van de klant wordt gekeken wat in het onderhoudscontract wordt aangeboden. De uitvoering van het onderhoud wordt door ons, de Service Engineers, gedaan volgens het jaarschema bij Ovivo. In dit jaarschema zijn al de preventieve onderhoudsklussen opgenomen. Hiernaast wordt ons schema aangevuld met de correctieve onderhoudsklussen, indien deze nodig zijn. Wij zijn dus in feite de uitvoerende kracht van wat in het servicecontract is vastgesteld.

Hoe ziet jouw werk eruit als Service Engineer?

Vanuit de service coördinatie krijgen wij wekelijks onze opdrachten en planning toegestuurd. Op deze manier zien wij naar welke klant wij moeten gaan en wat voor soort onderhoud er nodig is. De benodigde materialen voor onze opdrachten worden op onze vestiging in Zoeterwoude voorbereid. Vervolgens voeren wij het onderhoud uit aan de hand van ons logboek, zo zien wij welke preventieve materialen vervangen dienen te worden.

Naast onze normale diensten, draaien wij ook storingsdiensten en werken wij af en toe ook in het weekend. Zo bieden wij 24-uursservice aan vanuit Ovivo, dit zijn onze storingsdiensten. Gemiddeld draai je eens in de zes weken één week storingsdienst, dit is van vrijdag tot en met vrijdag. Je bent dan 24/7 beschikbaar voor klanten in het geval dat een installatie een storing heeft, naast je normale werkdag.

Door het belang van de waterbehandelingsinstallaties in het productieproces van onze klanten, zijn de installaties bij onze klanten vaak 24/7 in gang. Hierdoor kunnen wij altijd gebeld worden door onze klanten. Dialysebehandelingen zijn bijvoorbeeld overdag en in de nacht, waardoor wij vaak op zondag onderhoud uit moeten voeren, zodat de behandelschema’s niet verstoord worden. Het is echt een 24/7 business.

Met wie werk je samen als Service Engineer?

Ik heb het meeste contact met de collega’s van de service coördinatie, die de werkvoorbereiding en de planning doen. Het team van Service Engineers bestaat nu uit acht gepassioneerde collega’s. We werken vaak alleen. Soms, met een grotere klus, ben je met zijn tweeën aan het werk. Naast Nederland hebben wij ook in België veel klanten. Wanneer wij in België onderhoud uit moeten voeren bij verschillende klanten, houdt de planning daar rekening mee en zitten wij als Service Engineers samen in hetzelfde hotel. Dat maakt het wel extra leuk en gezellig! We hebben echt een leuk team, nu met vier nieuwe jongere mannen erbij, je hebt wat aan elkaar.

Wat voor uitdagingen heb je bij het werk als Service Engineer?

Tijdens bijvoorbeeld storingsdiensten is het zoeken naar de aard van een storing een leuke uitdaging. Zeker wanneer het een complexe storing is vind ik het leuk om goed en snel de oorzaak te kunnen vinden, te herstellen en dan aan te passen.

Vroeger waren de storingen wel van een andere aard dan tegenwoordig. Vaak kunnen we inbellen op afstand als er een probleem zich voordoet. Eigenlijk gebeurt het zelden dat we naar de klant moeten en kunnen we op afstand het probleem verhelpen of een tijdelijke oplossingen implementeren, zodat we tijdens normale kantooruren bij de klant langs kunnen.

De complexiteit van de installaties vind ik erg leuk. Door het klant specifieke, de diverse branches en marktsegmenten waarin we opereren maakt het ons werk leuk en divers. Bij de semiconductor industrie zijn het echt hele uitgebreide UPW-installaties waar onwijs veel techniek in zit, dat maakt het erg interessant. Je kan wel stellen dat mijn werk echt mijn passie is, het is bijna mijn hobby.

Wat is jouw achtergrond, hoe ben je bij Ovivo gekomen?

Ik ben hier gekomen voor een zomerbaantje, toen ik een jaar of 16 was. In de zomer waren mensen op vakantie, ook in het magazijn. Toen nam ik de materialen in ontvangst, zette ik spullen klaar en had ik wat kleine administratieve taken, kleine klusjes. Daarna ben ik de opleiding werktuigbouwkunde gaan volgen, waar ik toen twee van de drie stages bij Ovivo heb gelopen in de werkplaats. Na mijn opleiding heb ik gesolliciteerd bij Ovivo en ben ik begonnen bij de service en nu zijn we alweer 10 jaar verder!

Hoe zou je Ovivo als werkgever omschrijven?

Ovivo is een hele goede werkgever. Er zijn voor mij altijd ontwikkelingsmogelijkheden geweest binnen Ovivo. Om het jaar heb ik tot nu toe een opleiding gevolgd, van elektrisch schakelen tot storing zoeken tot meet en regeltechniek, PLC-programmering, noem het maar op. Ik heb nu de kans gekregen om dit jaar mee te lopen met engineering, waar ik de komende tijd uren mag maken en nieuwe dingen kan leren. Zo ga ik de komende tijd twee functies deels bekleden. Ik vind het leuk om divers werk te doen, als je de hele week hetzelfde doet gaat het jeuken. Afwisseling houd het leuk en Ovivo biedt de mogelijkheid daarvoor.

Categories
keep in touch

cms pagina neem contact met ons op