Ovivo holland waterbehandelingsinstallatie langs de afdeling construction engineers Langs de afdeling – Construction Engineers Langs de afdeling Guus

Langs de afdeling – Construction Engineers

“Het is belangrijk dat je zo netjes en specifiek mogelijk te werk gaat om tot een zo mooi mogelijke installatie te komen’’. – Guus Janson

Mijn naam is Guus Janson en ik werk en leer al drie jaar bij Ovivo Holland. Hiervoor heb ik HBO werktuigbouwkunde gestudeerd. Na die opleiding merkte ik dat ik liever met mijn handen wilde werken, waardoor ik hovenier ben geworden. Dat vond ik heel leuk om te doen, maar ik zag aan mijn collega’s dat het werk lichamelijk veel eist door de jaren heen. Dat is de reden dat ik mij wilde omscholen. Middels een BBL-opleiding ben ik omgeschoold naar de techniek, waar mijn interesse ook ligt.

Vanuit opleidingsbedrijf Goflex Young Professionals ben ik voor mijn opleiding op de leerwerkplek bij Ovivo Holland terechtgekomen. Ik heb laatst het goede nieuws te horen gekregen dat ik mijn mechatronica diploma op niveau 3 heb gehaald. En volgend jaar ga ik zelfs aan de mbo vervolgopleiding niveau 4 mechatronica beginnen

Wat is je functie bij Ovivo en wat houdt je functie in?

Mijn functie bij Ovivo is Construction Engineer. Wij maken hier de installatie echt vanaf het begin, dus we lassen soms ook zelf de RVS-frames. Hiernaast plaatsen wij zelf de componenten en maken wij het leidingwerk en het elektrische gedeelte. Zoals vaak wordt gezegd, doen we het echt van A tot Z.

Kan je het werkproces in de werkplaats beschrijven?

De tekeningen gaan vanuit de technisch tekenaren naar de werkvoorbereider en werkplaatschef. De werkvoorbereider overhandigt de tekeningen aan de Construction Engineers en legt het team uit wat de bedoeling is aan de hand van de tekeningen. Wij krijgen veel vrijheid bij het werk. Wanneer je vragen hebt kan je bij iedereen terecht, dat is erg fijn.

Het is belangrijk dat je zo netjes en specifiek mogelijk te werk gaat om tot een zo mooi mogelijke installatie te komen. Doordat alles klantspecifiek is, heeft het werk veel variatie. Elke installatie is anders en je loopt altijd wel tegen een probleem aan, die je zelf moet oplossen. Daar zit de uitdaging in. Wanneer er aanpassingen nodig zijn in de tekeningen overleggen wij dit met de werkplaatschef. Zo probeer je gezamenlijk tot een juiste oplossing te komen.

Installeren jullie ook de waterbehandelingsinstallatie op locatie?

Ja, nadat de installatie door ons is gebouwd in Zoeterwoude gaat de installatie op transport naar de klant. Bij dergelijk werk komen andere uitdagingen kijken. Zoals het weghalen van de oude installatie, het nieuwe leidingwerk monteren en de installatie verder elektrisch aansluiten.

Wat vind je de leuke en minder leuke aspecten van het werk?

Wat je hier vaak hoort, is dat het leuk is dat je veel vrijheid krijgt bij het werk. Hiernaast is de werksfeer erg goed hier, het is allemaal gelijkvloers. Of je nou op kantoor werkt of op de werkplaats, je spreekt iedereen even makkelijk aan. Het enige wat minder leuk kan zijn, is dat er soms druk op het werk staat. Maar dat geeft niet daar kunnen we tegen, dat hoort er soms bij.

Categories
keep in touch

cms pagina neem contact met ons op